AVÍS DE COOKIES: Aquest lloc web fa ús de cookies amb la finalitat de recopilar dades estadístiques anònimes d´ús de la web, així com la millora del funcionament i personalització de l´experiència de navegació de l´usuari. Acceptar Més informació

Presentació

  1. Portada /
  2. Coneix el Palau /
  3. Banda Municipal /
  4. Presentació

En 1901 el Regidor de l'Ajuntament de València, periodista i crític d'art, D. Vicente Ávalos Ruiz, va proposar a la màxima autoritat musical de l'època, D. Salvador Giner, la creació de la Banda Municipal sota la direcció de Santiago Lope, el qual va dirigir el seu primer concert el dia 8 de desembre de 1903 en la Plaça de Bous, interpretant, entre altres obres, per primera vegada "l'Entrà de la Murta" composta pel mestre Giner per al primer concert de la Banda Municipal.

Al capdavant del mestre Lope, aconseguix l'agrupació valenciana innumerables èxits. Entre ells tres primers premis en el Certamen Internacional de Bilbao, celebrat en 1905.

 

La Banda Municipal celebra anualment nombroses actuacions, destacant els concerts celebrats per cicles en el Palau de la Música, els celebrats en el mes de juny en els jardins del Palau, així com en els barris perifèrics, pobles de la Comunitat Valenciana i diverses ciutats europees, participant en els actes protocol·laris de l'Excm. Ajuntament en corporació. Entre les seues eixides internacionals destaca el seu gira per Japó on va participar amb gran èxit en el "2005 Japan Band Clinic"

Està en possessió de la Corbata de l'Orde Civil d'Alfons X El Savi, la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts i la Medalla d'Or de la Ciutat de València.

Amb el transcurs del temps la Banda Municipal ha tingut al front diversos director titulars: els mestres Vega, Ayllón, Segui, Palanca, Ferríz, Garcés, Ribelles, Pablo Sánchez Torrella i actualment Fernando Bonete Piqueras, conservant sempre la dita Agrupació Musical, el seu alt nivell artístic.